Scholen en lesprogramma's

Het Archeologiehuis Zuid-Holland is meer dan een museum, het is tevens een educatieve locatie waar kinderen uit alle lagen van het onderwijs, van basisschool tot Gymnasium, kennis kunnen maken met de geschiedenis en archeologie van Zuid-Holland. U bent dan ook van harte welkom om met uw klas een bezoek aan het Archeologiehuis Zuid-Holland te brengen.

Een bezoek aan het museum duurt ca. 1,5 uur en kan op verschillende manieren worden ingevuld.Zo kunt u zelf met uw leerlingen een speciale speurtocht volgen langs de vondsten. Voor de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs uit Zuid-Holland is het project 'Goed Gevonden!'. Dit is een uitgebreid programma van drie lessen; een oriënterende les in de klas, een begeleid bezoek aan het Archeologiehuis Zuid-Holland en een afsluitende verwerkingsles op school.

U kunt vooraf per mail, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. uw bezoek reserveren, of telefonisch, via 0172-447752. Uiteraard kunt u tevens uw specifieke wensen voor uw bezoek kenbaar maken bij reservering.