Skip to main content
Romeinen in WKZ

Romeinen in WKZ

Romeinen van Archeon en Legio Secvnda Avgvsta II brachten op 2 augustus voor de 21ste keer een bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Op deze manier brachten ze een dagje uit naar de kinderen toe die niet in staat zijn zelf op pad te gaan. 

Als kind in het ziekenhuis liggen is altijd vervelend, maar tijdens de zomervakantie is het nog net een stukje vervelender. Door de Romeinse legionairs en de Romeinse dames naar het ziekenhuis te laten komen, kunnen de kinderen genieten van een unieke beleving zonder dat ze hiervoor op pad hoeven.

Al ruim twintig jaar vindt deze mooie samenwerking met WKZ (onderdeel van het UMC Utrecht) plaats en zorgen de Romeinen van Archeon en Legio Secvnda Avgvsta ervoor dat kinderen voor even hun zorgen vergeten en zich een Romein kunnen voelen.

De soldaten, senatoren, dames en gladiatoren laten tijdens het bezoek zien hoe zij in vroegere tijden leefden. Dit doen ze met muziek en demonstraties. De legionairs nemen alle tijd om met de kinderen te praten en laten hun uitrustingen zien. De kinderen mogen ook zelf meedoen, door bijvoorbeeld helmen te passen en schilden vast te houden. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe het is om een Romein te zijn.

Romeinen in het nieuws!
Ook aanwezig was RTV Utrecht die het mooie initiatief op beeld vast kwam leggen. In een interview vertellen de Romeinen van Archeon met trots over hun bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Het mooie item van RTV Utrecht laat zien wat het bezoek doet voor de jonge toeschouwers. Ook te zien op NOS!