Skip to main content

Archeologiedagen: Graven naar duizend jaar oude objecten!

OpeningMuseum RB 0953 klein17 en 18 oktober 2015 is het zover, de Nationale Archeologie dagen in het Archeologiehuis Zuid-Holland. Kom je geluk beproeven in de kinderopgraving, deelnemen aan een interactieve prijsvraag of meelopen met een van de rondleidingen. Zaterdag 17 oktober, om 12 uur, vind de opening plaats waarbij de Nationale Archeologiedagen in het Archeologiehuis Zuid-Holland officieel van start zullen gaan.

Iedereen kan meedoen aan de georganiseerde activiteiten. In samenwerking met de AWN – Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie, wordt er een kinderopgraving georganiseerd waarbij er, op zaterdag zelfs met metaaldetector, gezocht kan worden naar aardewerk en munten. En wat je vind mag je houden! Om nog eens extra na te kunnen genieten van de dag.

Op verschillende tijden zullen er in het Archeologiehuis rondleidingen worden geven langs de tentoonstelling. Tijdens deze rondleidingen zal u alles te weten komen over de geschiedenis van de provincie, waaronder de Romeinse Limes (een reeks forten langs de Rijn). Ook zal er een interactieve prijsvraag plaatsvinden waarbij, door het beantwoorden van enkele archeologische vragen, 2 kaartjes gewonnen kunnen worden voor het winterschaatsen in het Archeon.

Kortom, komt allen! En duik een dagje in de archeologie!

Kijk voor meer informatie over de Nationale Archeologiedagen en onze activiteiten op:

http://www.archeologiedagen.nl/activiteiten/scherven-brengen-geluk-zoek-ze-zelf-en-test-je-geluk-in-de-quiz/

  • Aangemaakt op .