Skip to main content

AD: Archeon-directeur Jack Veldman: Respect voor het ambacht

IN DE SPIEGEL Archeon is sinds een jaar een erkend museum en dingt mee naar de titel Leukste uitje van Zuid-Holland. Directeur Jack Veldman vindt dat het park een volwassen attractie is geworden.

Spiegelbeeld

,,Ik zie een lange man, maar dat is alleen het fysieke en is niet zo spannend. Ik ben iemand die met de medewerkers bezig is om het park constant verder te brengen. Dat past bij mijn karakter. Ik wil vooruit. Bij het ontwikkelen van het park geldt: never a dull moment. Het kan mij niet druk genoeg zijn. Mijn diepere drijfveer is dat ik graag iets goeds wil doen. Dat doe ik door met Archeon iets moois neer te zetten.''

Parkdirecteur
,,Toen ik net was afgestudeerd van de Hotelschool Maastricht wist ik niet nog niet wat ik daarmee wilde. Ik heb een paar jaar lang van alles gedaan en onder andere naar Parijs, Beaune en Brisbane gegaan. Uiteindelijk deed ik van 1989 tot 1999 als directeur de horeca en supermarkt van Duinrell. Door de contacten met andere attractieparken kreeg ik een goed beeld van het recreatieve aanbod in Nederland en hoe zo'n park geleid kan worden."

,,Het was niet direct mijn ambitie om parkdirecteur te worden. Ik ben er wel van overtuigd dat het steeds meer in mijn onderbewustzijn een element werd. Als je maar regelmatig erover denkt dat je dat wilt, zal het ook een keer gebeuren. Dat is niet filosofisch bedoeld. Toen het Archeon een nieuwe directeur zocht, kwam het voor mij op het juiste moment. Op de hotelschool leer je zakelijkheid, creativiteit en gastvrijheid en is er veel aandacht voor het ambachtelijke aspect. Zeker voor Archeon is het belangrijk dat je respect hebt voor het ambacht."

Lees het volledige artikel op: http://www.ad.nl/alphen/archeon-directeur-jack-veldman-respect-voor-het-ambacht~a445f0a6/ 

  • Aangemaakt op .