Skip to main content

Nieuw seizoen in Museumpark Archeon

Museumpark Archeon is vanaf 1 april weer volledig geopend. De jager-verzamelaars, Romeinen en de vele ambachtslieden vertellen u graag over de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen.  

Ga mee héél ver terug in de tijd, naar het kamp van de jagers en verzamelaars. Stap ook eens in een echte boomstamkano en bekijk het leven van de eerste boeren. Kom héél dichtbij de Romeinen in een echt badhuis met een Romeinse massage of bezoek de geurige kruidentuin en geniet bij de Romeinse Tempel. Duik diep in de middeleeuwen en schiet de pijl in de roos of word tot ridder geslagen. In het middeleeuwse stadje wordt hard gewerkt bij de mandenmaker, de bakker en de ambachten van weleer. De hutten, huisjes en gebouwen hebben ooit allemaal in ons land gestaan. Bezoek ook het Romeins Museum waar allemaal échte vondsten liggen en waar je zelf ook actief mee kunt doen. Dagelijks is er een afsluitend gladiatorengevecht in de Arena. Beleef deze familiedag terug in de tijd!

  

  

Pannenkoekenhuis ‘Het Klooster’ in Museumpark Archeon

Sluit de dag af met een heerlijke pannenkoek volgens het recept van topkok Pierre Wind. Komt u pannenkoeken eten in het pannenkoekenhuis dan heeft u vanaf 16:00 uur gratis toegang tot het park. Pannenkoekenhuis ‘Het Klooster’ is geopend tot 20:00 uur. 

Iedere zondag Pizza & Pollo in de Romeinse Herberg

Iedere zondag smullen in de Romeinse Herberg van Pizza & Pollo. Geniet van huisgemaakte steenoven pizza’s en biologische kip. Maak ook je eigen Kids Pizza onder begeleiding van onze chef-kok. Vanaf 16.00 uur heeft u GRATIS entree voor ons park en er is nog tijd om te ravotten in de speeltuin.

  • Aangemaakt op .