Skip to main content

Bezoek GroenLinks aan Operatie Zwammerdamschepen

Raadsleden René Driesen en Marijke Kottenhagen bezochten woensdag 12 mei Museumpark Archeon om zich op de hoogte te stellen van de stand van zaken van Operatie Zwammerdamschepen.

De raadsleden spraken daar met archeoloog Tom Hazenberg en Archeon directie Monique Veldmand en Jack Veldman. De raadsleden van GroenLinks werden rondgeleid door de eerste Restauratiewerf, waarin de Zwammerdam 2 ligt te pronken en de nieuwe tentoonstelling wacht op het publiek. Zoals het er nu naar uitziet opent Museumpark Archeon 19 mei weer haar poorten. Daarna volgde een bezoek aan de nieuwe, tweede Restauratiewerf. De raadsleden waren onder de indruk van de vooruitgang van de restauratie en de nieuwe technieken die voor het schoonmaken van het geconserveerde hout van de Zwammerdam 6 waren ontwikkeld. Als echte Groenen waren Driesen en Kottenhagen natuurlijk zeer te spreken over de pogingen om de werkwijzen zo duurzaam mogelijk in te richten. 

Met de successen van de restauratie in het zicht lieten de raadsleden zich ook informeren over de plannen van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum. Museumpark Archeon en Hazenberg Archeologie hebben immers de weg geopend voor de gemeente, de regio en de provincie zich daarmee te versterken. Driesen en Kottenhagen hoorden tevreden aan dat ook de partners van Museumpark Archeon volop betrokken zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe museum, dat als uitbreiding van Museumpark Archeon ook zal dienen als Visitor hub voor het aanstaande UNESCO Werelderfgoed Neder-Germaanse Limes.  

bezoek GroenLinks zwammerdamwerf 12 mei 2021

Op de foto v.l.n.r.: Marijke Kottenhagen, Tom Hazenberg en René Driesen

  • Aangemaakt op .