Skip to main content

Vrijwilligers gezocht!

Archeon en de Stichting Romeins Museum Alphen aan den Rijn zoeken vrijwilligers die onder deskundige begeleiding willen meewerken aan het restaureren van de reconstructie van de Zwammerdam 6. Deze reconstructie is 20 jaar geleden gemaakt en heeft jarenlang gevaren op de wateren van Archeon. Sinds een jaar of zes ligt het schip op het droge en vormt deze een mooie locatie voor kinderen om rond te rennen.

Gedurende deze 20 jaar is de boot dan ook redelijk in verval geraakt. Door de recente aandacht voor de Limes op lokaal, provinciaal en nationaal niveau hebben wij nu de mogelijkheid om hier iets aan te doen! Dit type schepen, waarvoor  wij op archeologisch gebied internationaal bekend staan, zijn uniek voor ons land.

Voor dit project, wat zal gaan spelen tijdens de wintermaanden van 2014, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die het liefst ook een beetje handig zijn. Er is momenteel nog geen exacte planning, aangezien deze afhangt van de beschikbaarheid van de begeleiders.

Heb jij interesse om bij te dragen aan dit project? Laat dit even weten door een e-mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zwammerdam

  • Aangemaakt op .