Skip to main content

Speciale presentatie en proeverij: De Romeinse keuken nader toegelicht.

ClaudiaZondag 16 augustus zal om 12:00 in de Romeinse Tijd van Archeon een presentatie worden gegeven over Romeins voedsel uit onze regio. Claudia Vandepoel van De Historische Keuken zal vertellen over Romeinse gerechten, welke ook te proeven zullen zijn. Deze presentatie word georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Leven Langs de Limes: Voorburg, welke in het Archeologiehuis Zuid-Holland te zien is.

Op de volgende vragen wordt door culinair historisch onderzoek antwoord gegeven:

  • Hoe veranderde ‘ons’ menu met de komst van de Romeinen?
  • Wat is er nog over van de regionale keuken van toen?
  • Waarom bouwden de Romeinen Castella langs de Rijn en wat veranderde er daardoor?

De presentatie, deels gebaseerd op het Romeinse kookboek ‘Sapor Limitis – De Smaak van de Limes’ wordt in de openlucht gehouden. Verschillende voorbeelden komen langs, daarna zijn er enkele typische gerechten te proeven.

De presentatie zal op zondag 16 augustus om 12:00 worden gegeven in het Romeinse deel van Archeon.

Leven langs de Limes - Voorburg

LogoTentoonstelling Versie02De tentoonstelling is de tweede in een serie van vier die in het kader van de Erfgoedlijn Limes door de provincie Zuid-Holland mogelijk wordt gemaakt. In de Romeinse tijd lag op de plek van Leidschendam-Voorburg de stad Forum Hadriani. Recente ontdekkingen in het havengebied van deze stad en nieuwe inzichten over de loop van het kanaal van Corbulo, dat de stad verbond met de Oude Rijn, geven een beeld van het watermanagement van de Romeinen.

De tentoonstelling is vanaf 9 juli te zien in het Archeologiehuis Zuid-Holland: Archeonlaan 1a, 2408 ZB Alphen aan den Rijn. In het Archeologiehuis zijn bijzondere archeologische vondsten uit de provincie te bewonderen, ondersteund met maquettes, reconstructies en audiovisuele presentaties.

 

 archeon-logo-kleurarcheologiehuis-189RLNPZH groot jpgerfgoedhuis zuidholland logoawnlogoEcho

  • Aangemaakt op .