Skip to main content

24 februari 2021 - Tom Buijtendorp: De Gouden Eeuw van de Romeinen in de Lage Landen

Helaas gaat de lezing niet door i.v.m. de coronamaatregelen

Lezing op woensdag 24 februari 2021 in het Archeologiehuis, aanvang 20:00 uur.
In samenwerking met Museumpark Archeon en het Archeologiehuis Zuid-Holland nodigt de V.V.v.A. u uit voor een interessante lezing door dr.Tom Buijtendorp

Over de lezing:
De gouden eeuw van de Romeinen in de Lage Landen' van Tom Buijtendorp is een prachtig geïllustreerd boek over de bloeiperiode van Germania Inferior.
Na een zware crisis beloofde keizer Hadrianus een gouden eeuw die daadwerkelijk volgde. Gedreven door nieuwe ontdekkingen duikt Tom Buijtendorp in deze intrigerende periode en vergeet niet de rauwe kantjes. Als voorbeeld neemt hij de lezer mee door de Lage Landen, inclusief nog nauwelijks bekende plekken waar de Romeinse bloei tot leven komt.

lezing 24 2 2021 2 Kopie lezing 24 2 2021 1 Kopie lezing 24 2 2021 3 Kopie

Over het boek:
In de pauze en na afloop zal het nieuwe boek tegen de vaste winkelprijs (€ 22,50) bij de auteur te koop zijn. De auteur signeert desgewenst. Vanwege corona is het verzoek de € 22,50 gepast te betalen (pinnen is niet mogelijk).

Over de spreker:
Tom Buijtendorp promoveerde in 2010 op de door keizer Hadrianus gestichte stad Forum Hadriani bij Voorburg en legde de basis voor de reconstructie van de Romeinse huizen in Archeon. Hij is full time onderzoeker en schrijver. Zijn eerdere lezing bij Archeon over een van zijn andere boeken werd zeer goed ontvangen. Tom Buijtendorp (1962) was Statenlid voor Noord-Holland voor D66. Hij werkte jarenlang als journalist voor 'NRC Handelsblad' en 'Quote' en was werkzaam als stragetisch adviseur in het bedrijfsleven.

MELD JE (GRATIS) AAN