Skip to main content

10 mei 2021 - “Een exclusieve virtuele toer door het RMO” – Lara Weiss vertelt over de collectie Egypte

Presentatie op woensdag 10 mei, aanvang 12:00 uur. In samenwerking met Museumpark Archeon en het Archeologiehuis Zuid-Holland nodigt de V.V.v.A. u uit voor een Online museum bezoek aan het RMO door dr. Lara Weiss, archeoloog Rijks Museum voor Oudheden (RMO).

Over de presentatie:
Titel: Een online tour langs de Egypte collectie van het RMO, door Lara Weiss
U bent op 10 mei 2021 van 12:00 uur tot 13:00 uur uitgenodigd om deel te nemen aan deze virtuele presentatie via Microsoft Teams of kan meekijken of YouTube

Deelnemen via uw computer of mobiele app
Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Meekijken op YouTube zonde vragen stellen.
Klik hier om mee te kijken op YouTube

Over de spreker:
Lara Weiss (1980) studeerde Egyptologie aan de universiteiten van Leiden en Berlijn en promoveerde in 2012 in Göttingen. Zij is bijzonder geïnteresseerd in het dagelijkse leven van de oude Egyptenaren en hun beleving van religie. Zowel haar masterscriptie als haar proefschrift hebben betrekking op religie in Deir el-Medina, de woonplaats van de arbeiders die werkten in het Dal der Koningen. Sinds 2012 is ze als docent en onderzoeker betrokken bij het ERC Advanced Grant project Lived Ancient Religion: Questioning ‘cults’ and ‘polis religion’ van de universiteit van Erfurt (Duitsland). Haar onderzoek daar richtte zich op religie in Romeins Karanis in de Fayoemoase. Verder is ze sinds 2018 een van de opgravingsleiders van het onderzoeksproject dat het Rijksmuseum van Oudheden uitvoert in de Egyptische plaats Sakkara, in samenwerking met het Museo Egizio in Turijn.  

Meer informatie

Lara Weiss Foto Rob Overmeer 2 05 pano Nieuwe zalen Egyptische collectie Rijksmuseum van Oudheden foto Rob Overmeer 2 1